Finkar är en mycket populär husdjursfågel att välja mellan olika orter och färger. Förmågan att komma på deras egendom, nyfikenhet och jämförelse med andra fåglar gör dem rätt för små voliar. De är fantastiska uppfödare och vanligtvis är det lätt att ta hand om dem. Till skillnad från papegojor eller kaktus som kan tränas för att prata, ta steg eller för att flytta, är finkar färre händer på fåglarna, även om de kan vara beredda att bära människor.

Finken gillar en bur mer än en lång man och är glad som ett par i en bur eller en liten grupp i en voljär. För två tum är längden 30 tum storleken på minsta bur. Burstängerna bör inte vara mer än två och en halv tum. För många finkar bör du tänka på en spola voljär. Finch skapar en hierarki, så de behöver sitt eget utrymme för att undvika hot. Birdguys.com rekommenderar hängare av giftfria trägrenar med olika bredd, som bör bytas ut när de har täckts av tappar. Hangaren kommer att animera flygningen i olika ändar av buren. Om det inte finns mycket naturligt ljus i rummet, kan fågelns ljusbehov tillgodoses med hela spektrumsljuset med timern.

Pärlor, speglar och andra ljusa föremål kan locka Finch. Njut av finishen när du klättrar flera trappor eller svänger på gungorna. De kan också njuta av en maträtt med vatten från badet. Finch-world rekommenderar en “fågelnock”, som kan fångas för fågelhäckmaterial eller bara för att ta bort dess aggression.

En finchdiet bör innehålla frön, vissa insekter och färsk mat. I stället för frön kan alternativt matas en tablettfink. Rekommenderade färska livsmedel inkluderar ägg, bönor, spenat, morot, broccoli, apelsin, banan, mango, papaya och ananas. Webmasteren för Dubean Johnson, Zebra Finch uppfödare och Zbbirds webbplatser, rekommenderar att man ger sand och ben att gnaga för finska.

De flesta finkarter når sexuell mognad vid 6 månaders ålder. En detaljerad miljö med rikligt med mat och färskt vatten är nödvändig för att uppmuntra till ett rent liv att reproducera. En chef som vill öka Goldfin måste hålla lämpliga bon i fågelcirkeln, eller korgen eller boetlådan läggs på. När ett bo är för ditt val, lägger honan ägg en dag. Fåglarna kommer inte att sitta omedelbart på äggen om inte honan har placerat en koppling mellan tre till åtta ägg. Sedan börjar de bildas och embryot börjar växa. Inkubationsperioden är ungefär fjorton dagar.

Generellt sett är Finch inte “tämd” och gillar inte att manipulera. Men om det hanteras försiktigt från de tidigaste åldrarna, kan vissa människor lära sig att äta mänsklig hand, och för en kort tid kan de också skruva fast fingret.