Kaniner kan vara ett väldigt söta, vackra husdjur, men eftersom kaninen ses som ett offer för resten av djuren i skogen, på grund av detta, är de rädda för människor och kan inte lita på dem. Genom att lära dig läsa kanins kroppsspråk och ge dem de saker de vill ha kommer det att hjälpa dig att lära dig att lita på din kanin och det kommer att stärka relationen mellan människor och husdjur. Det finns ett otroligt brett spektrum av sätt att prata på kaniner, vilket hjälper dem att berätta allt från lycka till ensamhet tills de är rädda. Lyssna på ljudet som din kanin gör och gör allt för att förstå det och försök att uppfylla hans behov genom samspelet mellan dig.

Precis som kanin låter som du känner till hans humör och fjädrarna kan kanins poccasia och kroppsspråk också berätta mycket. En kanin som känner sig ensam och en kanin som inte vill hanteras, genom att känna till skillnaden mellan dessa två kan du få hjälp att bygga upp din relation med din älskade vän.

Förutom ljudet och kroppsspråket visar vissa kaniner också vad de gillar och ogillar som när de berör dem av människor, som deras reaktion.
Kanske kan din kanin också motsätta dig din kärlek eftersom han kanske inte känner sig trygg i ditt hem. Du kan justera din kanin för att göra ett så lugnt och bekvämt utrymme, där han kan hålla sig trygg i huset och alla andra husdjur. Du kanske måste hålla din kaninbur i ett separat rum, där det är säkert från alla slags liv och avvikelse, även om denna typ av plats kommer att minska din kanins ansikte för folket och på grund av det kanske det kan vara svårare att justera till ditt hem.
Motion är en oerhört viktig del av kaninens liv och spela är alltid en bra övning. Om din kanins bur inte är så stor, att den kan hoppa in och försöka springa i den, låt en cirkel springa och spela för den.
Ett annat bra sätt för dig att bli gillad av din kanin är att mata den till nödvändiga saker.

Kaniner gillar att spela. Du kan köpa leksaker som är speciellt gjorda för kaniner eller så kan du göra dem hemma själv.
Låt din kanin gå ut ur buren och gå runt en stund. Du hittar din kanin gömmer sig någonstans i mörkret, under soffan, under sängen eller byrå. Men kaniner är små, nyfikna varelser. De kommer inte att kunna motstå frestelsen att komma ut för att hitta sitt nya hem. Ge din kanin lite tid.
Detta är inte ett mycket enkelt steg, men det är ett nödvändigt steg för att skapa en bra relation med din kanin där du måste lära dig att fånga den väl. Oförmåga att göra det ordentligt, du kan göra din kanin obekväm också, och på grund av detta kommer den att försöka komma ifrån dig och försöka få kämpa. På grund av att detta kan din kanin också bli skadad i nacken och ryggen, så det är varken för dig eller för din kanin att vara lätt.
Om din kanin ännu inte är kompatibel med din hantering, så kommer det inte att bli som att fånga och dra i buret. Istället för att spendera lite tid med honom, i stället för att ta honom ur sitt hus, låt honom komma till dig själv. Låt dörren till buren öppna och vänta på att han lyfter modet att komma till dig.

Kom ihåg att kaninerna lämnar dagen idag och är ganska aktiva under daggryningen och tillbringar mer tid på eftermiddagen avkopplande. Om du vill skapa lektid med din älskade kanin eller bara ha tid att blanda sig med honom, för att göra detta, välj dagen på dagen när han förblir den mest aktiva och möjligheten är att han också är redo att spela med du.
Så gör ditt husdjur kanin bekväm och lycklig med dig. Ge dem mycket utrymme att ansluta till då kommer du att se hur kärleksfulla varelser de är. Bara älska dem och de kommer att ge dig mycket kärlek i gengäld.