De flesta arter av sällskapsfåglar är smarta, vilket kan göra dem mycket belönade husdjur. Men det betyder att det är viktigt att träna dem under deras unga ålder för att undvika problem som kommer att vara mycket tydliga med linjen. Att bo i ett hem är inte helt naturligt för fåglar, trots deras hundratals husdjur, och innan din fågel växer upp och upprättar några potentiella beteendessymtom.

Det finns några förslag och tips för att utbilda dina baby fåglar och göra dem till dina söta husdjur: –

-Det bästa sättet att träna din fågel att prata ingår också i den här artikeln. Det kan dock vara mycket tufft att prata för fåglar ibland, och de kan helt avvisa det som du försöker lära dem genom att upprepa röster och fraser som specifikt kittlar din fantasi. Är du fåglar som inte kan skilja mellan goda ord och dåliga, så svär runt din fågel, såvida du inte vill börja lära dem, kan det vara en dålig idé. Fåglar ägnar särskild uppmärksamhet åt den känslomässigt engagerade konversationen, och med känslan av ord eller fraser sägs det att monoton kan upprepas i jämförelse med konversationen.

-Det är viktigt att få din fågel att använda för att använda handduk eftersom du förmodligen kommer att behöva använda den här metoden för att klippa naglar i ditt fågelliv, ge mediciner och flytta dem säkert. Använd handdukar i neutral färg för att skydda dina husdjur från fara, och genom att uppmuntra din fågel att stå på handduken, börja igen använda beteende. När din fågel gör det oönskat kan du börja arbeta med att använda handdukar för att linda in din fågel medan du tar hand om att inte begränsa bröstet. Håll din fågel långsamt men fast, med fingret och tummen fortfarande på båda sidor om nacken och på huvudet för att hålla pekfingret stilla.

-Säkerställa att din fågel inte är benägen att aggression eller är lämplig för skärning, men att veta att användningen av beac alltid inte pekar på aggression. Fåglar kan använda näbben för att balansera eller känna saker, och så om din fågel tar ett steg på din hand med näbben, oroa dig inte eller anta att de handlar om att klippa! Det är värt att veta att fåglar använder näbb och tunga för att utforska världen omkring dem, och att de vill slicka eller smaka på händerna. Det är normalt och bör inte bli besviken, och då finns det inte ett säkert tecken på en möjlig bit! Om din fågel bestämmer eller biter, måste den definitivt bli besviken. Håll dig lugn och säg “nej” inte fast, och gör inte någon stor gräl eller på annat sätt berätta för din fågel eller straffa den.

-Fåglar måste tugga och hålla näbben upptagen och i gott skick, så se till att du tillåter detta krav och gör avsättningar för det. Det är en bra idé att tugga din fågel på ett medgift eller en pinne, eftersom det är uppskattat att du klipper dem för att använda rätt material.